Κατηγορίες
Εκπαιδευτικό υλικό

Το πρώτο μου άρθρο «Το διάστημα»

Ένα ωραίο θέμα για το μήνα Ιανουάριο είναι κατά τη γνώμη μου οι πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα. Ένα θέμα που αρέσει πολύ στα παιδιά και μπορεί να πάρει πολλές προεκτάσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών στην εκάστοτε τάξη.

Αρχικά είναι καλό να γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι κάποιες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα και να τις περάσουμε στα παιδιά με απλά λόγια και κατανοητό τρόπο.

Σημαντικά σημεία του άρθρου:

  • Ηλικία παιδιών
  • Ορολογία
  • Γνώσεις

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως έχουμε να κάνουμε με παιδιά προσχολικής ηλικίας και επομένως τόσο η ορολογία που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στην ηλικία τους, όσο να είμαστε και προετοιμασμένοι να απαντήσουμε στις πιο απίθανες ερωτήσεις. Για το λόγο αυτό είναι καλό να είμαστε καλά προετοιμασμένοι όσον αφορά τη γνώση αναφοράς πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι 9 πλανήτες

Ο Ήλιος είναι αυτόφωτο σώμα, έχει δηλαδή δικό του φως και θερμότητα.                                                        Οι πλανήτες δεν έχουν δικό τους φως. Δέχονται φως και θερμότητα από τον Ήλιο, είναι δηλαδή ετερόφωτα σώματα.                                                                         Οι δορυφόροι είναι ουράνια σώματα τα οποία περιφέρονται γύρω από ορισμένους πλανήτες.
Ο μοναδικός δορυφόρος της Γης είναι η Σελήνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *